< UKK

Miksi Search ei löydä tiedostoa?

Haku ei ehkä palauta odotettuja tuloksia, koska:

1. Etsimäsi tiedostot eivät ole asemissa tai kansioissa, joita pyysit ohjelmistoa luetteloimaan
  2. Haku tarkastelee vain tiettyjä tiedoston ominaisuuksia (nimi, tiedostotyyppi ja lähde) - erityisesti se ei löydä tiedostoja niiden sisällön perusteella (esim. Microsoft Word -asiakirjan teksti)
  3. Valokuvien tapauksessa lisäominaisuudet ovat osa luetteloa, kuten sijainti - jos etsit sijainnin perusteella etkä löydä tiedostoa, se saattaa puuttua itse valokuvatiedostosta
  4. Tiedosto on ”piilotettu” tiedosto tai on piilotettu kansio (oletuksena nämä tiedostot eivät näy selattaessa tiedostoja Microsoft Windows® File Explorer tai MacOS Finder)
  5. Huolimatta siitä, että pyydät kansion luettelointia, kun käyttöjärjestelmä pyysi sinua sallimaan ohjelmiston pääsyn kyseiseen kansioon, et myöntänyt lupaa
    • macOS voit muuttaa käyttöoikeuksia siirtymällä Järjestelmäasetukset | Turvallisuus ja Tietosuoja | Tietosuoja | Tiedostot ja Kansiot

Huomautus, että jotkin tiedostotyypit on luetteloitu ja ne löytyvät osoitteesta Haku, mutta niitä ei näytetä selattaessa ohjelmiston tiedostoja, esimerkiksi html-tiedostoja ja binääritiedostoja, kuten ohjelmiston asentajia.