< Veelgestelde vragen

Waarom vindt Zoeken geen bestand?

De Zoeken levert mogelijk niet de verwachte resultaten op omdat:

1. De bestanden die u zoekt, bevinden zich niet in de schijven of mappen die u de software hebt gevraagd te catalogiseren
  2. In de Zoeken worden alleen bepaalde kenmerken van het bestand bekeken (naam, bestandstype en bron). In het bijzonder worden geen bestanden gevonden op basis van hun inhoud (bijvoorbeeld tekst in een Microsoft Word-document)
  3. In het geval van foto's maken extra kenmerken deel uit van de catalogus, zoals locatie. Als u op locatie zoekt en het bestand niet vindt, ontbreekt het mogelijk in het fotobestand zelf
  4. Het bestand is een „verborgen” bestand of bevindt zich in een verborgen map (deze bestanden worden standaard niet weergegeven wanneer u door bestanden bladert in Microsoft Windows® File Explorer of macOS Finder)
  5. Ondanks dat u hebt gevraagd om een map te catalogiseren, hebt u de toestemming niet verleend toen het besturingssysteem u vroeg om de software toegang te geven tot die map
    • Aan macOS kun je de rechten wijzigen door naar Systeemvoorkeuren | Beveiliging en privacy | Privacy | Bestanden en Mappen te gaan

Opmerking dat sommige bestandstypen zijn gecatalogiseerd en kunnen worden gevonden met Zoeken, maar niet worden weergegeven wanneer u door bestanden in de software bladert, bijvoorbeeld html-bestanden en binaire bestanden zoals software-installatieprogramma's.