Een externe schijf vergrendelen en ontgrendelen

Sommige WD™ -apparaten voor externe opslag, zoals WD™ My Passport™ -schijven, zijn voorzien van hardwareversleuteling en kunnen als wachtwoord dienen beschermd. Alle onderstaande functies zijn alleen beschikbaar als dergelijke apparaten zijn aangesloten. De onderstaande functies zijn dat niet beschikbaar met andere apparaten.

Het wachtwoord instellen voor een apparaat dat al is aangesloten

1. Klik in het hoofdmenu op Bronnen. In de inhoudsweergave worden je bronnen weergegeven.
  2. Zoek het externe opslagapparaat dat u met een wachtwoord wilt beveiligen.
  3. Klik onder de bron op het pictogram Ellipsis.
  4. Klik op Slot instellen.

Voer in het detailvenster het gewenste wachtwoord in, verifieer het en voer een wachtwoordhint in om u te helpen het te onthouden.

Als een apparaat een wachtwoord heeft en het apparaat is vergrendeld, is een vergrendeld het pictogram wordt weergegeven. Als het een wachtwoord heeft en het is momenteel ontgrendeld, een Unlocked het pictogram wordt weergegeven.

Tip: Er is geen „Wachtwoord vergeten” -functie voor schijven, dus zorg ervoor dat de hint dat wel doet om u te helpen het wachtwoord te onthouden.

Als u Auto Ontgrendelen inschakelt, wordt het apparaat automatisch ontgrendeld zonder dat u om het wachtwoord in te voeren. Dit is erg handig en zorgt ervoor dat de catalogus up-to-date blijft (een vergrendeld apparaat kan dat niet gecatalogiseerd worden).

Opmerking dat alleen apparaten automatischEdgeRover™ kunnen worden Ontgrendelen die zijn ingesteld in EdgeRovernaar Auto Ontgrendelen. Als deze functie is ingesteld met een andere software, EdgeRover zal het apparaat niet automatisch Ontgrendelen.

Een apparaat ontgrendelen

Klik op > Ontgrendelen om een apparaat te ontgrendelen.

Opmerking dat ontgrendelingssoftware die in de drive zelf is ingebouwd, op het scherm kan verschijnen wanneer het apparaat is aangesloten. Je kan ontgrendelt de schijf met die software ofEdgeRover™.

Vragen om te vergrendelen of ontgrendelen bij het aansluiten van het apparaat

Wanneer een ondersteund apparaat is aangesloten en het apparaat niet met een wachtwoord is beveiligd, wordt er een melding weergegeven waarin u wordt gevraagd of Ik wil het apparaat graag vergrendelen. Klik op de melding om naar het detailvenster te gaan om het wachtwoord in te stellen. Op dezelfde manier, wanneer er is een vergrendeld apparaat aangesloten. Je wordt gevraagd of je het apparaat wilt ontgrendelen.

Wachtwoordinstellingen bewerken

Aan een schijf waarop een wachtwoord is ingesteld, klikt u op > Wachtwoord bewerken.

In het detailvenster vind je de volgende opties:

• Wachtwoord verwijderen
  • Wachtwoord wijzigen
  • Automatische Ontgrendelen inschakelen of automatische Ontgrendelen uitschakelen