Låsa och låsa upp en extern enhet

Vissa WD™ Extern lagring lagringsenheter, till exempel WD™ My Passport™ -enheter, inkluderar hårdvarukryptering och kan vara lösenord skyddad. Alla funktioner nedan är endast tillgängliga när sådana enheter är anslutna. Funktionerna nedan är inte finns med andra enheter.

Ställa in lösenordet för en enhet som redan är ansluten

1. Klicka på Källor i huvudmenyn. Innehållsvyn visar dina Källor.
  2. Leta reda på den Extern lagring lagringsenhet som du vill lösenordsskydda.
  3. Klicka på Ellipsisikonen under Källa.
  4. Klicka på Ställ in lås.

I informationspanelen anger du önskat lösenord, verifierar det och anger ett lösenordstips som hjälper dig att komma ihåg det.

När en enhet har ett lösenord och enheten är låst, a Låst ikonen visas. Om det har ett lösenord och det för närvarande är upplåst, en olåst ikonen visas.

Tips: Det finns ingen ”Glömt lösenord” -funktion för enheter så se till att tipset kommer hjälpa dig att komma ihåg lösenordet.

Om du aktiverar Automatisk Lås upp, när du ansluter den här enheten till samma dator låses den automatiskt upp utan att behöva för att ange lösenordet. Detta är mycket bekvämt och säkerställer att katalogen hålls uppdaterad (en låst enhet kan inte katalogiseras).

Obs att det baraEdgeRover™ går att Lås upp enheter automatiskt som har ställts in i EdgeRovertill Automatisk Lås upp. Om den här funktionen har ställts in med annan programvara, EdgeRover Låser inte Lås upp enheten automatiskt.

Låsa upp en enhet

Klicka på > Lås upp för att låsa upp en enhet.

Obs att upplåsningsprogram som är inbyggd i själva enheten kan visas på skärmen när enheten är ansluten. Du kan låsa upp enheten med den programvaran ellerEdgeRover™.

Fråga om att låsa eller låsa upp när du ansluter enheten

När en enhet som stöds är ansluten och enheten inte är lösenordsskyddad visas ett meddelande som frågar om du vill gillar att låsa enheten. Klicka på meddelandet som ska skickas till informationspanelen för att ställa in lösenordet. På samma sätt, när en låst enhet är ansluten, du blir tillfrågad om du vill låsa upp den.

Ändra lösenordsinställningar

På en enhet som har ett lösenord konfigurerat klickar du på > Redigera lösenord.

I informationspanelen hittar du följande alternativ:

• Ta bort lösenord
  • Ändra lösenord
  • Aktivera automatisk Lås upp eller inaktivera automatisk Lås upp