Katalogiserar

EdgeRover™ger en enda vy av allt innehåll på enheter det katalogiserar. Det är det katalog över ditt innehåll som möjliggör många av de funktioner som görEdgeRover så kraftfull. Du bör katalogisera alla källor du använder ofta för att få ut det mesta av dinEdgeRover erfarenhet.

När du ansluter en lagringsenhet eller molntjänst som stöds till din dator,EdgeRover uppmanar dig att katalogisera dess innehåll. Du kan också katalogisera specifika mappar på din dator. Med ditt godkännandeEdgeRover börjar du extrahera specifika metadata om varje fil. Den metadata innehåller saker som filnamn, storlek, plats, skapande datum, och bildupplösning. Appen skapar en miniatyrbild av filen och en stor förhandsgranskningsbild av hög kvalitet när den extraherar metadata. Efter detta första pass är komplett,EdgeRover har vad den behöver för att fortsätta bearbeta ditt innehåll och skapa taggar och samlingar. Din katalog lagras på din dator, och du har kontroll över hur stor den kan bli.

Katalogiserar av någon källa för första gången kan ta längre tid än väntat. Det beror på mängden innehåll som källan har. Du kan aktivera Turbo Mode för att katalogisera en stor mängd innehåll snabbt.

EdgeRovervisar olika status för varje lagringsenhet under katalogiseringsprocessen. Till lära sig mer om dessa, gå till Katalogiserar framsteg.

När du återansluter samma lagringsenhet söker duEdgeRover automatiskt efter eventuella ändringar och uppdaterar katalogen. För mer information och tips om Katalogiserar, läs Bästa praxis för katalogisering och katalogstorlekshantering för mer information.

Katalogiserar av bästa praxis

Hur lång tid det tar att katalogisera innehåll beror på många faktorer, till exempel antal och typer av filer som katalogiseras och datorhårdvara som används.

Följande bästa praxis hjälper dig att katalogisera dina enheter så snabbt och så bekvämt som möjligt.

• Katalog när datorn inte används: Katalogisera ditt innehåll när datorn inte ska användas för en förlängd tidsperiod, såsom över natten. Se till att datorn inte går i viloläge under den här tiden.
  • Håll enheterna katalogiserade anslutna: Det är snabbare att slutföra katalogiseringen under en session än i flera sessioner, särskilt för enheter med hög kapacitet med många filer.
  • Använd Turbo-läge: Läs Turbo-läget för mer information.