Interna och externa lagringskällor

Interna och externa lagringskällor ger gott om utrymme för att lagra dina data, men allt det lagringsutrymmet kan enkelt bli oorganiserad. EdgeRover™katalogiserar dina data så att du kan bläddra och söka i ditt innehåll oavsett den fysiska platsen för din lagringskälla.

Lägg till en källa

EdgeRoveridentifierar automatiskt din interna lagringskälla när du öppnar appen. Detta metoden är densamma för externa enheter så länge du ansluter dem och liknande för sociala medier och molnlagringskällor genom att du måste lägga till kontot innan duEdgeRover kan se det.

Så här lägger du till en extern källa:

1. Navigera till fliken Källor från huvudmenyn. EdgeRovervisar dina nuvarande källor.
  2. Klicka på Lägg till ny Källa.
  3. Klicka på Lägg till enhet i informationspanelen.
  4. Välj den enhet du vill lägga till iEdgeRover biblioteket.
  5. Klicka på Lägg till vald enhet. När du har lagt till en enhet iEdgeRover biblioteket kan du gör några saker med det:
  6. Klicka på Katalogenhet för attEdgeRover börja katalogisera enheten. Du måste katalogisera dina enheter för att få ut det mesta av dem medEdgeRover.
  7. Klicka på Avbryt > Ta bort katalog för att stoppa katalogprocessen för en enhet.
  8. Klicka på Avslå Källa för att säkert ta bort din externa lagringsenhet från datorn. Detta förhindrar fil och katalog korruption.
Tips! Om du har en stor mängd data att katalogisera, slå på Turbo-läge. Den här funktionen möjliggörEdgeRover för att katalogisera ditt innehåll snabbare. Vi rekommenderar att du inte använder den när du arbetar på din dator. Det kan orsaka andra applikationer för att sakta ner eller inte svara.

Ta bort en källa

Om du har en källa som innehåller filer som du inte längre behöver, kanske du vill ta bort den från EdgeRoverför att spara det diskutrymme som används för katalogen.

Så här tar du bort en intern eller extern källa:

1. Navigera till fliken Källor från huvudmenyn. EdgeRovervisar dina nuvarande källor.
  2. Hitta källan du vill ta bort och klicka på EllipsEllipsis icon bredvid den. En rullgardinsmeny -menyn visas.
  3. Klicka på Ta bort katalog. En informationspanel visas med ett bekräftelsemeddelande.
  4. Klicka på Ta bort katalog i informationspanelen.
Obs! Det kan ta lite tid förEdgeRover att ta bort katalogen. Detta beror på antalet katalogiserade filer och datorns prestanda.
För macOS-användare: Om du använder Time Machine för att säkerhetskopiera dina data till en extern lagring enhet, och den enheten är kompatibel medEdgeRover, du kan lägga till den iEdgeRover som en Källa. EdgeRoverkommer att katalogisera vad som finns på enheten förutom Time Machine Machine-säkerhetskopian för att undvika att slösa katalog utrymme.